Städa grönare – 5 tips för en miljövänlig städning

lär dig städa grönare

Det är ingen tvekan om att miljön finns i allas medvetande nu för tiden. Vi är alla medvetna om att vi måste ändra hur vi beter oss för att bevara våra naturresurser och hjälpa till att upprätthålla vår miljö. För en del kan detta innebära att köra hybridbilar, sluta dricka vatten på flaska eller att äta ekologisk mat, men ett mycket enkelt sätt att hjälpa miljön och samtidigt förbättra hälsan och säkerheten för ditt hem, din familj och dina husdjur är att ”städa grönare”.

Vad innebär ”städa grönare”?

Du kanske nu frågar vad det innebär att ”städa grönare”? Att städa grönare innebär att du är medveten om de produkter och processer som används för att hålla ditt hus skinande rent och ser till att du använder de mest miljövänliga rengöringsmedel och processer som möjligt.

Här är fem tips för miljövänligare städning:

Genom att följa några miljövänliga rengöringstips kan du bli lära dig att städa grönare på nolltid!

1. Hoppa över starka kemikalier

Kemikalier som är giftiga, frätande eller starka behövs inte för att rengöra ditt hem, oavsett hur smutsigt det än kan bli. Om du måste hålla för näsan när du städar eller om du får tårar i ögonen, betyder det att kemikalierna i dina rengöringsprodukter är alltför starka och potentiellt skadliga för din hälsa och för miljön. Använd produkter som inte innehåller några skadliga kemikalier samtidigt som de ger ett skinande rent hem. Eller ännu hellre, använd produkter som inte använder några kemikalier alls (det är möjligt!)

2. Begränsa användningen av förpackningar

De som städar grönare måste självklart använda någon typ av flaska. Men det betyder inte att du måste köpa en massa flaskor varje gång du behöver nya rengöringsprodukter. Även de som kommer med en påfyllningsflaska som ska hällas i de återanvändbara sprayflaskorna slösar på dyrbara resurser. Och även de som kallas återvinningsbara kräver resurser för att kunna återvinna flaskan. Man kan förstå att företagen måste ha sina rengöringsprodukter i flaskor så att de kan transporteras från fabriken till butiken och sedan till ditt hem, men det finns ett bättre sätt. Det finns företag som kan skicka miljövänliga rengöringsmedel direkt hem till dig i små påfyllningspaket som du helt enkelt blandar med vatten i återanvändbara flaskor. Detta begränsar kraftigt mängden plast som används, och även den mängd energi som går åt vid transporten.

3. Använd rätt produkt för att rengöra specifika föremål

Alla rengöringsmedel fungerar inte på alla typer av fläckar, lukter eller bakterier. Det som fungerar för att ta bort tuffa fettfläckar kanske inte är det bästa rengöringsmedlet för att få bort tvålavlagringar från din dusch eller ger ingen fräsch och ren doft åt din tvätt. Genom att använda rätt typ av rengöringsmedel skär du ner på mängden av rengöringsmedel som du behöver och arbetet som du måste lägga ner.

4. Håll städningen uppdaterad

Om du städar regelbundet kan du använda produkter som lätt rengör återkommande daglig smuts och fett, utan att kräva starkare produkter som kan behövas när smuts, bakterier eller mögel har byggts upp.

5. Läs etiketterna

Bara för att en produkt påstår sig vara ett miljövänligt rengöringsmedel betyder det inte att det är det bästa som du kan använda. Många av de stora företagen som gör traditionella rengöringsmedel har nu kommit ut med produkter som är mer miljövänliga. Men detta betyder inte att du inte kan göra bättre än så. Titta på rengöringsprodukternas etiketter för att se vad du verkligen får i flaskan.

Om du letar efter de mest miljövänliga rengöringsmedlen och sätten att städa ditt hem grönare, bör du överväga att använda miljövänligaprodukter. Idag erbjuder många företag en innovativ linje av miljövänliga rengöringsmedel som inte använder några typer av kemikalier. En kombination av naturligt förekommande enzymer tar bort smuts, bakterier och otrevliga lukter och gör ditt hem skinande rent utan några skadliga effekter.

Produktlinjen är speciellt framtagen för många olika typer av rengöring så att du får den mest effektiva produkten för varje rengöringsuppgift. Och produkterna levereras direkt hem till dig från tillverkaren i små påfyllningspaket som blandas med vatten i påfyllningsbara behållare, vilket begränsar mängden plast som krävs och minskar den energi som används vid transporten.

En annan bra funktion är att många ekologiskt vänliga produkter prissätts i linje med andra miljövänliga rengöringsmedel så att du kan göra något bra för ditt hem och planeten, utan att det ska kosta skjortan. Dessa produkter är det nyaste och mest effektiva sättet att städa grönare!