Tips på borttagning av urinfläckar från husdjur

tekniker för att få bort fläckar från husdjur

Alla som har ett eller flera husdjur i hushållet känner till problemen med att plötsligt hitta urinfläckar från husdjur på sin matta. Oavsett om du har en ny kattunge eller hundvalp som inte har lärt sig att gå på sin toalett, eller ett äldre husdjur som har tappat full kontroll över sin blåsa, kan dessa situationer leda till katastrof för en matta. Ring proffsen för förslag och eventuellt för att planera en rengöring.

Fläckar från husdjur – Katter

Kanske har du en kattunge med en känslig mage och ibland uppstår förstås problemet med att hosta upp hårbollar. En inomhuskatt kan bestämma att den motsätter sig kattlådan. Vilket gör att urin kan förekomma på platser där den kan förstöra mattan. Hankatter som bildar en irriterande vana att spraya ned inredning och mattor kan snabbt få ett rum att lukta hemskt, medans andra djur utsätts för urinvägsinfektioner. Dessa husdjur kan få snabb behandling, men fläckarna kan bli ett långvarigt problem.

Behandlingar för husdjursfläckar och luktborttagning

Professionella städare har unika produkter och behandlingar för husdjursfläckar och luktborttagning. Båda aspekterna av rengöringen är viktiga för att återställa även hårt skadade mattor. Urinen kan lämna en fläck eller missfärgat område på mattor, särskilt om det får torka innan rätt uppmärksamhet ges. Behandlingen som tillhandahålls beror på hur gammal fläcken är och om den har torkat eller inte.

Rengöringsprocedur för fläckarna från husdjuren

Förutom fläcken kommer en bra rengöringsprocedur att hantera lukten. Urinlukt är aldrig trevlig, men om den har torkat in i mattan eller klädsel av något slag behöver du ett system som är särskilt utformat för att ta itu med både fläcken och tillhörande lukt. Det första steget är att bedöma de områden som är oroande med ultraviolett ljus. Detta kommer att peka ut områden där det finns kvarvarande fläckar från urin, husdjur eller andra organiska fläckar.

De fläckiga områden behandlas och produkterna tränger djupt in i mattfibrerna eller klädseln. I de flesta fall avlägsnas fläckar och lukt efter cirka 36 timmar.

Rengöringsmedel för fläckborttagning

Rengöringsmedel utvecklade från naturliga produkter som örter, kryddor och träd är mest fördelaktiga för fibrerna, för hela familjen och för dina husdjur. Dessa element kombineras med en polymer som hjälper till att skydda fibrerna i mattan och möblerna. Det finns inte längre en lukt av husdjur, bara en ren och fräsch lukt. Det är alltså möjligt att återställa de mest skadade mattorna.

Eftersom rengöring av fläckiga områden kan gå hand i hand med regelbunden städning av hela rummet kommer du att få en ren och desinficerad matta minus den kemiska lukten, vilket är mindre skadligt. En rengjord matta med vissa naturliga, professionella matt- och möbelrengöringsprodukter lämnar inga klibbiga, tvåliga, smutsiga rester kvar så att tygerna och fibrerna förblir renare längre med ett överlägset resultat gentemot gammaldags metoder. Vissa bra städföretag i Lund kan rengöra möbler och madrasser samtidigt som de rengör mattor. En regelbunden professionell rengöring förlänger dina föremåls livslängd.