Så många flyttlådor/flyttkartonger behövs generellt vid en flytt

Hur många flyttlådor och flyttkartonger behöver man när man flyttar

Hur många flyttlådor behöver jag?

Fråga: Hur många flyttkartonger kommer jag behöva vid min flytt?

Svar:

Varje hushåll är annorlunda vilket gör varje flytt annorlunda också. Det betyder alltså att det kan finnas en stor variation i hur många och vilka flyttlådor varje en behöver. Till exempel om du har många fulla bokhyllor så är det mycket troligt att du kommer att behöver fler små lådor för att packa böckerna i (större lådor klarar inte av vikten av tunga böcker utan att gå sönder). Om du är en samlare betyder det också att du behöver fler lådor, precis som om du bott på samma ställe under en väldigt lång tid.

Nu när det blivit sagt så kommer här en lista på rekommenderade lådantal.

Rekommenderat antal flyttlådor för en flytt

1-2 Rum:

* 7-10st små
* 3-5st mellanstora
* 3-5st stora
* 2st med insats till köksgeråd
* 1-2st garderobslådor
* 1 arkiveringslåda per kontorslåda

3-4 Rum:

* 15st små
* 8-10st mellanstora
* 6-8st stora
* 2-4st med insats till köksgeråd

* 1-2st garderobslådor
* 1 arkiveringslåda per kontorslåda

5-6 Rum:

* 20-25st små
* 12-15st mellanstora
* 8-10st stora
* 3-5st med insats till köksgeråd
* 3-4st garderobslådor
* 1 arkiveringslåda per kontorslåda

7-8 Rum:

* 30-40st små
* 20-25st mellanstora
* 12-15st stora
* 4-5st med insats till köksgeråd
* 4-5st garderobslådor

* 1 arkiveringslåda per kontorslåda

Så sparar du pengar när du köper flyttkartonger

Ett sätt att spara pengar på flyttlådor är att köpa dem i storpack eller i flerförpackningar. De flesta företag som säljer flyttlådor på internet, precis som de lokala affärerna som fokuserar på flyttlådor (såsom magasineringar och företag som hyr ut flyttbilar), erbjuder lådor i flerpack. Ofta innehåller dessa flerpack också saker som paketeringstejp, bubbelplast, paketeringspapper och svarta markeringspennor.

Köpa eller hyra/låna flyttboxar

Du bör alltid kolla så att du är säker på att du kommer att behöva alla, eller de flesta, av de lådor som ingår i vilket set som helst. Se också till att du kollat att du med säkerhet får lämna tillbaka kartongerna om du inte använder alla du köpt. Det är alltid bättre att ha några extra lådor och inte behöva dem, än att få slut på lådor just när tiden börjar rinna ut i flytten. Om du bestämmer dig för att köpa dina flyttlådor från en försäljare för paketeringsmaterial som godkänner att man får lämna tillbaka, så kan du ha dessa extra lådor till hands utan att behöva oroa dig för att du betalar mer än du behöver.

Här är några fingervisare för storleken på lådorna som nämnts ovan. NOTERING: Storleken på lådorna varierar från tillverkare till tillverkare, så om du behöver de exakta måtten, var god verifiera måtten innan du köper lådorna.

  • Små flyttlådor: ungefär 38 x 30 x 25cm
  • Mellanstora flyttlådor: ungefär 45 x 38 x 30cm
  • Stora flyttlådor: ungefär 45 x 43 x 50cm
  • Lådor med insats till köksgeråd: ungefär 45 x 45 x 71cm
  • Garderobslådor: ungefär 61 x 61 x 101cm
  • Arkiveringslådor: ungefär 38 x 30 x 25cm

Två noteringar till:

  • Det är bäst att man håller vikten på det man packar i lådorna under 22kg, eller ännu bättre, håll vikten under 13kg. Annars så är det svårt att både hantera lådorna samt att det är mer troligt att de går sönder.

Försök att fylla lådorna precis ändå upp. Överfyllda lådor staplas inte bra och det är mer troligt att de öppnas. Underfyllda lådor tenderar att sjunka ihop.

Städartikel av Johanna på Flyttstädning Lund