Så väljer du rätt flyttfirma i Lund med omnejd

så väljer du rätt flyttfirma

Att flytta har alltid legat på listan av de mest stressande saker man kan göra i livet. Men om man väljer den rätta flyttfirman kan det sänka stressnivån oerhört. Det finns många sätt att pressa priserna hos din flyttfirma, men om det låter för bra för att vara sant, så är det också troligtvis det också.

Hur man väljer en väl ansedd och professionell flyttfirma och samtidigt håller sin budget

Först så måste du bestämma vilka tjänster som du är villig att betala för. De flesta flyttfirmor gör allt från början till slut i en flytt. Om din budget tillåter så kan de packa dina saker, flytta dem från din nuvarande adress till den nya och sedan till och med packa upp dem. Men om du inte är intresserad av detta helhetspaket så måste du bestämma vilka tjänster du vill prioritera. Vissa personer packar alla sina saker utom det allra ömtåligaste som är svårt att packa säkert. Då beställer man en delpackning.

Full eller halv flytthjälp

Kanske så behöver du bara att flyttfirman hjälper dig att flytta alla dina lådor och möbler. För att sänka kostnaderna här så kan du själv flytta vissa eller alla dina lådor, samt mindre möbler och bara lämna de tyngre och svårare sakerna att flytta till proffsen.

Kontakta minst tre firmor för en offert

Fråga också dina vänner, familj och grannar om rekommendationer av flyttfirmor. Kontakta minst tre firmor för en offert. Du kan besöka deras hemsida och fylla i dina uppgifter för en offert online, maila dem en förfrågan, ringa dem och få veta priserna över telefon eller be att flyttfirman kommer hem till dig och gör en uppskattning på plats. Fråga många frågor såsom om priserna skiljer sig mellan veckodag och helg, finns det dolda kostnader, när de kan flytta åt dig, om du måste betala bokningsavgift och hur du kan betala dem. Hemligheten till en lyckad flytt är att få all information innan så att man slipper överraskningar. Tänk också på vad du själv tyckte om flyttfirman när du talade med dem.

Är flyttfirmans representant kunnig? Är de vänliga och hjälpfulla på firman? Tror du de gav muntliga löften de inte kan hålla? Tyvärr så finns det oärliga firmor också i denna bransch. Ofta lockar de med låga priser och bryter sedan sitt ord, det vill säga att de lovar en billig flytt men när du ska betala är fakturan det dubbla och ibland även trippel än vad de sagt från början. Rent generellt så råder jag till att helt avstå kontakt med en flyttfirma som har så låga eller höga priser att det känns som om något inte stämmer.

När du ringat in de intressanta flyttfirmorna så gör din läxa ordentligt och se till att de är lagliga företag. Detta är information du lätt kan hitta på internet eller på skatteverket.

Organisera och förbered din flytt

Har du valt din flyttfirma? Härligt, då är du redo att börja flytta. När du bestämt dig för vilka flyttjänster du vill att de ska utföra åt dig så är det a och o att du också är förberedd. Om du är organiserad och redo när flyttfirman kommer hem till dig kan det spara dig både tid och pengar. Se till att du är klar med allt sådant arbete du tänkt utföra på egen hand, se till att allt är nedpackat, att dina flyttlådor är ordentligt stängda samt väl märkta.

Om du har tänkt att skruva isär din säng, ditt skrivbord och så vidare så gör det kvällen innan flyttdagen eller direkt då du vaknar på morgonen. Se också till att du har plats för flyttbilen att parkera på din nya adress, helst så nära som möjlig, gärna alldeles utanför ingången till ditt nya hus, kontor eller lägenhet. Många gånger kan hur enkelt det blir att lasta på och av ha en stor betydelse för hur hög räkningen från flyttfirman blir. Hemligheten till en smidig och stressfri flytt är inte bara att anlita en flyttfirma utan att anlita rätt flyttfirma. Ta till dig dessa råd och undvik eventuella katastrofsituationer och låt proffsen ta hand om din flytt. Det är fullt möjligt att få en flyttfirma som fortfarande håller hög standard men till ett överkomligt pris.

Gör en intresseanmälan om du behöver städhjälp eller flyttstädning i Lund